De Tools for life therapeuten

Onze therapeuten zijn ervaren en ervaringsdeskundigen. Ze hebben ervaring als therapeut maar ook als mens en hebben zelf de Tools for life therapie twee keer gevolgd.

Tools for life therapeut
Fokke Slootstra

Fokke volgde opleidingen op het gebied van therapie, spirituele stromingen en healing en ontwikkelde zijn eigen vorm van therapie en spiritualiteit, wat hij “Tools for life” noemt. Sinds 1994 heeft hij een eigen praktijk voor psychotherapie. Vanaf 2006 geeft hij de opleiding “Tools for life” en een EMDR bijscholing voor therapeuten. Hij publiceerde drie boeken.

Tools for life therapeut
Marijke Hartman
Sinds mijn kindertijd heb ik veel belangstelling voor kinderen en hun ouders, dat resulteerde in diverse pedagogische opleidingen en in werk als ouderbegeleider en kindertherapeut. Ik ben gegrepen door de intensiteit en bijzonderheid van Tools for life. Hierin wordt mijn hart geraakt en voel ik mij bevoorrecht om op deze manier met mensen te werken.
Tools for life therapeut
Klazien Verwegen
Het therapeutische gedeelte van Tools for life is gericht op het ervaren en voelen van de kern waar het mis is gegaan. Daardoor kan er een werkelijk helingsproces op gang komen. In het spirituele gedeelte kun je de ruimte ervaren waarin alles er mag zijn. Door deze unieke combinatie viel voor mij alles op zijn plek: heb ik mezelf hervonden en kan ik nu leven zoals ik, en ook jij, bedoeld bent: vrij, liefdevol, spontaan en krachtig, voluit leven.
Tools for life therapeut
Guusta Zuurbier
Jij wilt toch ook leven vanuit gemak, vrijheid en ruimte. Door tools for life ga je zien wat de angel is van je problemen. Deze grondigheid heeft me geholpen, nadat ik zelf in een periode van chronische stress kwam. Ik voelde me emotioneel labiel en extreem kwetsbaar en wilde het liefst naar een onbewoond eiland. Op dat moment kwam ik bij “Tools for life” terecht. Daar kreeg ik de antwoorden die ik zocht. Dit gun ik jou ook van harte.
Tools for life therapeut
Angeline Delicaat
Binnen zinspirit geef ik therapie, coaching en training speciaal aan mensen die vast dreigen te lopen of gelopen zijn in hun leven en verlangen naar een lichter en “zinvol” leven. Ik leer je om nieuwe perspectieven mild en krachtig én op praktische wijze te integreren in je leven en werk. Dit met de mooie combinatie van Tools for life, lichaamswerk, Mindfulness en Compassie en kunstzinnige activiteiten.
Tools for life therapeut
Leven vanuit je kern. Hoe doe je dat? Hoe haal je meer uit je leven? Hoe kun je steviger in je schoenen staan? Hoe geef je zelf duidelijk richting aan je leven? En hoe laat je je leven niet meer beheersen door het verleden? Het zijn thema’s die bij Tools for Life ruimschoots aan bod komen waardoor ik zelf nu oprecht kan zeggen: “Ik mag er zijn. Ik ben goed genoeg zoals ik ben. Ik ben helemaal oké”.
Tools for life therapeut
Bettina Mons
Er is een periode geweest dat mijn leven werd overschaduwd door somberheid en weinig energie. Daar begon mijn zoektocht naar geluk en kwam ik tot de ontdekking dat ik het geluk altijd buiten mijzelf gezocht heb. Tijdens mijn zoektocht kwam Tools for Life op mijn pad. Wat een verrijking. De stabiliteit, het vertrouwen in mijzelf en in het leven en gevoelens van tevredenheid en dankbaarheid zijn enorm. Deze inzichten en gevoelens van geluk zijn voor iedereen bereikbaar. Ik mag nu met mijn kennis en ervaring andere mensen helpen in hun zoektocht naar hen zelf en het mogen vinden van levensgeluk.
Tools for life therapeut
Joke Hazenberg
In 1996 ben ik gestart met mijn eigen hulpverleningspraktijk Syncope. In de clientgesprekken liep er altijd iets anders mee wat ik niet goed kon duiden totdat ik de opleiding EMDR ging volgen en ontdekte hoe diep de onbewust ontstane belemmeringen een mens kunnen beïnvloeden. Als zorgaanbieder loop ik tegen bureaucratie aan die mijn vormvrijheid onderuithaalt. Ik ben Tools for Life gaan doen om de oorsprong van deze strijd te vinden en om te leren dat je materies kunt omdraaien met de kracht van je eigen invloed door te voelen en te uiten. Nu raad ik eenieder aan om Tools for Life te volgen als het kan en zelf te onderzoeken hoe de van vroeger aangeleerde ‘ruis’ in je hoofd je huidige leven belemmerd. Ik ondersteun je graag in dit prachtige en bevrijdende proces.
Ella van Toorn

Dé positieve veranderaar helpt mensen om hun gewenste toekomst te zien en te verwezenlijken. Het gaat in de basis om waardevolle, duurzame groei in authenticiteit. Jij staat centraal. Zoals een coachee verwoordde: “Ella is als een bootje die je helpt om de gewenste overkant te bereiken, dwars door alle weerstand en belemmeringen heen, bracht ze me terug tot mijn essentie. Nu voel ik me vrij! Ik ben mezelf, ik voel en ben vol van vertrouwen. Zowel in werk als privé heb ik keuzes gemaakt, waar m’n hart blij van wordt. Graag sta ik ook voor jou klaar! Met liefde en plezier help ik jou in je persoonlijke ontwikkeling, met de intensieve, diepgaande Tools For Life, kortdurende coaching en/of loopbaanadvies. Ben je op zoek naar iemand die jou kan helpen om een positieve verandering door te maken, neem gerust contact met me op. Je ben van harte welkom!”.

Angélica Zwijnenberg-Mensink
Tools for life therapeut

Ben jij een empatisch en gevoelig persoon en zorg jij meer voor anderen dan voor jezelf? Heb jij een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en gaat een ander voor in jouw verhaal? Als jij voelt dat het tijd is dat je gaat doen wat je echt wilt en wilt zijn wie je tot in je kern bent, dan bied ik jou graag het prachtige Tools for life aan. Als ervaren hulpverlener en hoogsensitief persoon sluit ik met liefde bij jouw proces aan.