Therapeut worden?

In deze 2 jarige opleiding leer je mensen in tien dagen te begeleiden naar hun kern. Dit geeft je de mogelijkheid om je cliënten in een korte tijd meer zichzelf te laten worden en hun oude verhaal los te laten, zodat ze weer vrijuit kunnen leven en innerlijke rust ervaren.

Voor coaches en therapeuten die

Kernfacetten van de Tools for Life therapie

Psychotherapie

Binnen de Tools for life therapie ligt de nadruk op waar je last van hebt, wat je blokkeert en waar je tegenaan loopt. Je hebt tenslotte geen therapie nodig als je leven vlekkeloos verloopt. Door jouw blokkades in kaart te brengen gaat andere gebieden in jouw leven ook moeizamer verlopen.

Orthopedagogiek

Als kind wordt je geprogrammeerd door je omgeving door te leren wat wel en niet mag en wie je behoort te zijn. Hierdoor vorm je overtuigingen over het leven, anderen en over jezelf. Daarnaast had je als kind misschien bepaald gedrag nodig om te kunnen overleven in het huis van je ouders. Dienen dit programma jou echter nog wel? Tools for life brengt een reset aan in dit programma.

Psychologie

Het versterken van jouw ego – dus jouw zelfbeeld en jouw zelfvertrouwen is een belangrijk facet binnen de Tools for life therapie. Het enige wat jouw ego wil ik namelijk jou beschermen. Je gaat je tijdens de Tools for life therapie bewust worden van gedachten die voortkomen uit oude overtuigingen en leert deze te begrijpen om vervolgens weer los te laten.

Voelen & uiten

Emoties zijn er om doorvoeld en geuit te worden, anders hopen ze zich op in je lijf en gaan ze je in je leven blokkeren. Bij de Tools for life therapie worden oude vastzittende emoties verwerkt en leer je hoe je dit in de toekomst kunt blijven doen. Hiermee bedoelen we alle emoties waaronder blijdschap, boosheid, verdriet en ook angst.

Spiritualiteit

Naast het hebben van een gezond ego, zelfbeeld en zelfbesef is het gezond om uit te zoomen om te ervaren dat je deel uitmaakt van een geheel wat groter is dan jouzelf. Betekenisgeving en zingeving kunnen belangrijke facetten in iemands leven zijn. Bij Tools for life wordt hier aandacht aan besteed.

In onze Westerse cultuur is er weinig ruimte om te voelen. Terwijl juist hierin de sleutel ligt. De nadruk van Tools for life ligt daarom op het doorvoelen en blijven voelen, wat maakt dat je steeds dichter bij je essentie komt.

Ben jij toe aan tools die een langdurige verandering bij je cliënten teweeg brengt? Een intensieve therapie die het programma opschoont van wie mensen denken te moeten zijn. Je ziet een persoon in 10 dagen een transformatieproces doormaken, wat levenslang effect zal hebben.

En ben jij zelf ook toe aan die verdieping in je werk als therapeut?

De opzet van Tools For Life

De Tools for Life opleiding is voor mensen die therapeut zijn of willen worden. De scholing is SKB – C-1 geaccrediteerd.

Het is een opleiding waarbij je leert in een jaar de Tools for life therapie te geven. Vaardigheden die je leert:

  • Uitvoerig kennismakingsgepsprek met het toen en nu principe
  • Tiendaagse protocol Tools Tor Life
  • Werken met geboortes
  • Het voeren van na-gesprekken.

De opleiding is transpersoonlijk van opzet en er is aandacht voor zowel psychologische processen, als voor spiritualiteit.

De opleiding bestaat uit een aantal modulen en is zowel theoretisch als ervaringsgericht goed onderbouwd. Je leert op een intensieve manier met mensen werken en krijgt als je zelf een tools for life cliënt begeleid, dagelijks supervisie. 

“Na de studie psychologie voelde ik me nog niet vaardig genoeg om te werken met cliënten. De opleiding tools for life was precies wat ik zocht, een combinatie van de reguliere psychologie en een stuk spiritualiteit. Door tools for life ontstaat er een diepgang die ik zocht in het werken met cliënten. Fokke Slootstra is professioneel en doorspekt met jaren ervaring. Evenals Marijke Hartman die theoretisch goed onderbouwd is”.

“Na jarenlang op zoek te zijn geweest naar een therapie wat alle wijsheid omvatte kwam ikzelf met een burn-out in de Tools For Life therapie terecht. Als hulpverlener en beginnend therapeut wilde ik hier zelf meer mensen mee helpen en ik had dan ook geen twijfel om me in te schrijven voor de opleiding. Ik heb meerdere opleidingen en cursussen gevolg, maar er is niets zo doeltreffend en diepgaand als TFL geweest”.

Praktische info

Data 2022

Module 1: 11 en 12 februari en 11 en 12 maart, 8 en  9 april en 13 en 14 mei.

Module 2: 13 t/m 17 juni, 20 t/m 24 juni.

Module 3: Vanaf sept. 2022: 5x 2 dagen. Data volgt nog.

Vanaf module 2 hebben mensen een jaar de tijd om 3 therapieën onder supervisie te geven voor
diplomering. 

Locaties

Raalte & Drouwen

Investering

Vanaf module 2 geef je zelf therapie wat maakt dat je een deel van je investering terug krijgt.

Module 1: € 1200
Module 2: € 1500
Module 3: € 1200

Totaal: € 3900 

Rolinde van Vleuten

Boek lancering